www FPSplay Kup Serwer Dema Baza banów Sklep Poradniki Mapy Pluginy Statystyki

[-]
4web

Wątek zamknięty 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tibia
07-18-2010, 03:22 PM
Tibia
Osoby niezalogowane nie mogę przeglądać grafiki na forum. Zarejestruj się aby zobaczyć obrazek.

Gatunek: RPG, Podgatunek: MMO, Cechy gry: Widok z góry

Opis gry Tibia

Tibia to gra, która w 2006 roku obchodziła dziesięciolecie swojego istnienia. Ta, dość uboga w możliwości i zrealizowana przy użyciu silnika graficznego zaledwie dwuwymiarowego gra, znalazła jednak miliony fanów nie tylko w Niemczech, ale i na całym świecie. W tym także w Polsce, wzbudzając przy tym liczne kontrowersje, gdzie przedstawiana była jako produkt wysoce uzależniający.

Jak przystało na rodowity MMORPG, tak i w Tibii główna filozofia gry sprowadza się do udoskonalania głównej postaci pod względem siły ataku, obrony, używania magii, ale także łowienia ryb czy walki z dystansu. Ponadto naturalnie głównym zadaniem jest zdobywanie dodatkowych poziomów i zbieranie jak najlepszej broni dostępnej z możliwych w grze.

W tym celu należy oczywiście walczyć z napotkanymi potworami - od tak standardowych jak wilk, jeleń, ork, troll czy minotaur po wymyślne kreatury typu Demon Lord, a pokonanie ich w pojedynkę - nawet mimo wysokiego poziomu doświadczenia ? często bywa niemożliwe. Ponadto postaci mogą rozmawiać z napotkanymi w grze NPC'ami i żywymi przeciwnikami. Z innymi graczami można również naturalnie handlować i walczyć, a nawet łączyć się w gildie. Tibia wydaje się być MMORPG kompletnym pod wieloma funkcjami, choć jej ubogie walory technologiczne czynią ją częstym obiektem kpin i żartów.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
07-29-2010, 08:31 PM
RE: Tibia
Obrazek o ile sie nie myle jest z Wersji tibii 7.6 Osoby niezalogowane nie mogę przeglądać grafiki na forum. Zarejestruj się aby zobaczyć obrazek.

Oczywiście dodam ze są do tego Privy . : ) tak zwane OTS .
na ktorych exp jest xxx .
Ja Osobiscie gralem na realu Osoby niezalogowane nie mogę przeglądać grafiki na forum. Zarejestruj się aby zobaczyć obrazek.
52 lvl Serwer Secura Świat Non-PVP .

Goście nie mogą pobierać plików. Zarejestruj się aby pobrać plik. aby zobaczyć obrazek.
08-01-2010, 11:13 AM
a ja sie wypowiem tak na temat tej gry:
Moze i wciaga ale strasznie uzaleznia i oddzialuje na psychike. Grafika nie zachwyca ale to w miare ok bo milo jest sie przeniesc do czasow pegasusa Osoby niezalogowane nie mogę przeglądać grafiki na forum. Zarejestruj się aby zobaczyć obrazek.
08-01-2010, 12:08 PM
Kiedyś chłopak zabił swoją mame krzesłem bo odłączyła mu internet kiedy on "Expił"
Grałem kiedyś w tibie. Miałem swoje ots'y.
Ale gdy zaczęłem grać w cs chęć gry w tibie minęła.
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
08-01-2010, 12:34 PM
tibia najgorsza gra na świecie w moim mniemaniu nie wiem co ludzi tak w tym wciąga ani tam grafiki ani niczego a bezmyślne wciskanie klawiszy od F1 do ? F12 ? nie wiem nigdy tego nawet na kompie nie miałem nie wydaje mi się jakąś przednią rozrywką.

Goście nie mogą pobierać plików. Zarejestruj się aby pobrać plik. aby zobaczyć obrazek.
08-01-2010, 12:52 PM
kiedyś była modna teraz to ... że się tak wyraże "gówno"
08-01-2010, 12:59 PM
dobrze ,że ta "moda" mnie ominęła ^^ z tego co można wyczytać o tym to ta "gierka" robi wodę z mózgu

08-01-2010, 01:03 PM
Powiem tak kiedyś grałem na OTS'ie z 10000 EXP'a ale serwer padł i w CS zacząłem grać, ale Tibi nie polecam
08-01-2010, 01:17 PM (Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-01-2010 01:25 PM przez buzka*.)
1 powód przez który tibia jest głupia :
Hmmm... Mamy "pro EQ" a i tak koleś podleci i z czaru na strzała Osoby niezalogowane nie mogę przeglądać grafiki na forum. Zarejestruj się aby zobaczyć obrazek.

EDIT :

Motto tibii to :

"Tibia pożera mózgi" xD
08-01-2010, 02:28 PM (Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-01-2010 02:31 PM przez Kokodzambo.)
Grafa słaba ale ogólnie gra jest nawet fajna tylko jeśli sie potrafi w nia grać. Wiele osób mówi że to "gówno" itd ale jeśli grasz ze znajomymi macie ekipe itd gra wtedy robi sie ciekawa. Sam grałem dużo w tibie na realu i otsach nawet teraz sie zdarza że wbijam na rl troche poexpić albo na jakieś pk xD. A co prawda to prawda tibia uzależnia i wielu osobą w młodym wieku robi wode z mózgu.
ps. CS TEZ UZALEZNIA XD ta jak każde inne gry.

Wątek zamknięty